Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συμ-πτώσεις

Ηταν πια ξημερώματα όταν σχόλασε η Σούλα (καλλιτεχνικό Σαρλότ) από το μαγαζί με τις μπάρες πυροσβέστη Νέας Υόρκης, αυτό που πάνω του και γύρω του χορεύουν και λικνίζονται για φιλοδώρημα και ποτό, καλλίγραμες (στη χειρότερη των περιπτώσεων ομολογουμένως) κοπέλες. Που να φανταστεί η δύσμοιρη ότι ο Νώντας, το μεγάλο πάθος της ζωής της, θα την περίμενε ακόμα μια φορά μπας και την ενοχλήσει καποιος σουρωμένος θαμώνας. Της άρεσε πολύ της Σούλας (πάντα ξεχνιέμαι και τη φωνάζω με το βαφτιστικό της. Δεν μπορώ να συνηθίσω το άλλο... Βαφτισμένη Σούλα την είχαν), μέσα σ' όλα ο Νώντας. Προστασία, όπλα, νταβατζιλίκι..... σιχαινόταν τα ναρκωτικά και δεν μπλέχτηκε επαγγελματικά ποτέ. Αυτό την εξίταρε τη Σούλα... τίμιος άντρας!
Είχε πιεί εκείνο το βράδυ, λοιπόν, ο Νώντας. Μεγάλος ο νταλγκάς με το γυναικάκι. Και ήταν εν μέσω συναλλαγής. Είχε στο πορτ-μπαγκάζ τρία κομμάτια απ'αυτά τα ρώσικα... που ένας μουσικός -Γιουγκοσλάβος νομίζω- τους είχε βγάλει και τραγούδι.Καλάσνικοφ... τελευταίας γενεάς. Έπρεπε λοιπόν να προλάβει να δει το γυναικάκι και μετά να παραδώσει το εμπόρεμα. Το ραντεβού ήταν δυό γωνίες παρακάτω, πάνω στη Συγγρού εκεί κοντά στον παλιό Ιππόδρομο. Κατεβαίνοντας με τα πόδια η Σούλα, δυό περαστικοί μέσα σε ένα μαυρο αυτοκίνητο, ξεστόμισαν κάτι χυδαίο προς την σχολάσασα του μαγαζιού. Αρπάει ο Νώντας το πολυβόλο αλλά πάνω στη σούρα του δεν τους πέτυχε και φύγαν οι σφαίρες στον αέρα. Μπήκε στο αυτοκίνητο αποφασισμένος να τους κάψει όπου τους βρει.

''Ξύπνα ρε μαλάκα!!',ακούστηκε στην άλλη άκρη του τηλεφώνου η φωνή του προιστάμενου στην Υπηρεσία Πληροφοριών. ''Έχουμε ευκαιρία!!''. Ο Θανάσης πετάχτηκε απ' το κρεββάτι και άρχισε να ντύνεται. Βρήκε το σημείωμα στο γραφείο του: ''Πηροβωλισμοί έξο απ' το γραφίο κηβερνυτικού στελέχους.Βγάλαι ανακήνοσις''....Τον κάνανε και προιστάμενο το μαλάκα...σκέφτηκε...Ούτε μια λέξη δε γκσέρει να γράφει...το ζώο!! Παίρνει τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις -τις ''κατεχωρημένες''- και αυτή που του γυάλισε αυτή τη φορά ήταν μια ''πρωτοεμφανιζόμενη''.....Επαναστατική Λαική Συσσώρευση...του φάνηκε εύηχο (αλλά αγνοούσε τη λέξη ''συσσώρευση''...όπως και το ''εύηχο'')...Θυμάται τις ατάκες και ξεκινά τη σύνταξη

''Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...''.......................ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...................ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ (αυτό το τελευταίο του θύμισε ομιλία του αυτού στελέχους που είχε ''δεχτεί'' την επίθεση). ''Ειρωνία'' σκέφτηκε ..μια λέξη που δεν αγνοούσε... Ετοιμη η ανακοίνωση...τώρα θα περίμενε να του πουν πότε να τη βγάλει στα μπλόγκς...δε γούσταρε τα συστημένα απο ταχυδρομείο...δεν άντεχε την αναμονή...


''Πλήγμα κατά της δημοκρατίας''.............''Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας''...............''Πρέπει να υψώσουμε ανάστημα, τείχος ενάντια στην απειλή του πολιτικού μας συστήματος᾿........ Οι δηλώσεις κυβερνητικών και μη, έδιναν και έπαιρναν. Τα φίδια και οι δράκοι συνεχίστηκαν στα δελτία ειδήσεων.... Αλήθεια...τώρα τα ακούω.

Που να το φανταζόταν ο κακομοίρης ο Νωντας όλο αυτὀ. Το αυτοκίνητο τους το έκαψε πάντως.

 Παναγιώτης Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...